Στι1 14 Ιανουαρίου 2019,η στρατηγική, οι στόχοι και η εξέλιξη του προγράμματος του Life-Biodelear προβλήθηκαν από το Agrocapital.gr στον επίσημο ιστότοπο του καθώς και στην σελίδα του στο μέσο κοινωνική δικτύωσης Facebook.

Περισσότερα: Το ελκυστικό Biodelear προβλήθηκε από την Agrocapital.gr

Ανάμεσα στους κύριους στόχους του LIFE-BIODELEAR βρίσκονται και η ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικων προϊόντων στους καρπούς των εσπεριδοειδών, αλλά και η επίδραση τόσο των συμβατικών όσο και των εναλλακτικών καλλιεργητικών πρακτικών στη γονιμότητα και την ποιότητα του εδάφους.

Η ερευνητική ομάδα του έργου δημοσίευσε τα έως τώρα παραγόμενα αποτελέσματα στο Integrated Control in Citrus Fruit Crops IOBC-WPRS Bulletin, Vol. 132, 2018 pp. 186-191:

Περισσότερα: Δημοσίευση αποτελεσμάτων στο Integrated Control in Citrus Fruit Crops IOBC-WPRS Bulletin

Η δουλειά του προγράμματος Life-Biodelear παρουσιάστηκε στις 3 Αυγούστου 2018 στην εβδομαδιαία εφημερίδα αγροτικής ανάπτυξης, Ύπαιθρος χώρα. Νωρίτερα, στις 25 Ιουλίου 2018 είχε προηγηθεί ανάρτηση του προγράμματος Life-Biodelear στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδα, ypaithros.gr.

Περισσότερα: Το Life- Biodelear στην Ύπαιθρο χώρα

Το Agro24.gr φιλοξένησε στην επίσημη ιστοσελίδα του καθώς και στη σελίδα του στο Facebook, στις 21 Ιουνίου 2018, τους στόxους, την στρατηγική και την πορεία του προγράμματος Life-Biodelear.

https://www.agro24.gr/agrotika/kainotomia/biodelear

Περισσότερα: Η δουλειά του προγράμματος Life-Biodelear στο Agro24.gr

agravia1

Η στρατηγική, οι στόχοι και η εξέλιξη του προγράμματος του Life-Biodelear προβλήθηκαν από το agravia.gr στον επίσημο ιστότοπο του καθώς και στην σελίδα του στο μέσο κοινωνική δικτύωσης Facebook στις 26 Ιουλίου 2017.

https://www.agravia.gr/texnologia/1515-life-biodelear-mia-kainotomia-gia-tin-katapolemisi-tis-mygas-tis-mesogeiou

Περισσότερα: Το Life-Biodelear προβλήθηκε από το agravia.gr

biogeoponoi2

Η στρατηγική, η πορεία και οι στόχοι του έργου LIFE-BIODELEAR παρουσιάστηκαν σε άρθρο στο επίσημο site www.e-geoponoi.gr

Περισσότερα: Παρουσίαση του Life-Biodelear στο e-geoponoi.gr

To έργο LIFE-BIODELEAR συμμετείχε στο 10th International Symposium of Fruit Files of Economic Importance το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tapachula του Μεξικού στις 23-27 Απριλίου 2018 http://www.10isffei.org

Στόχοι τον συγκεκριμένων συνεδρίων είναι η συγκένρτωση επιστημόνων, ερευνητών και φορέων που εμπλέκονται σε υπηρεσίες φυτοπροστασίας και σε φυτοϋγειονομικά επιχειρησιακά προγράμματα προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις, τις τεχνολογίες και τις εμπειρίες τους σχετικά με τις μύγες των φρούτων.
Οι κύριου επιστημονικοί τομείς που καλύφθηκαν ήταν:

Περισσότερα: To LIFΕ-BIODELEAR ταξίδεψε στο Μεξικό για το 10th International Symposium of Fruit Files of...

Η στρατηγική, η πορεία και οι στόχοι του έργου LIFE-BIODELEAR παρουσιάστηκαν σε ολοσέλιδη καταχώρηση στο περιοδικό ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΕΥΧΟΣ 17, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2017.

dimitramagazine
dimitramagazine dimitramagazine
dimitramagazine...
dimitramagazine1 dimitramagazine1

Kατεβάστε,διαβάστε την δημοσίευση

fao.iea

Το Life-Biodelear στο “Third FAO/IAEA International Conference on Area-Wide Management of Insect Pests: Integrating the Sterile Insect and Related Nuclear and Other Techniques”

Το πρόγραμμα Life-Biodelear συμμετείχε στο “Third FAO/IAEA International Conference on Area-Wide Management of Insect Pests: Integrating the Sterile Insect and Related Nuclear and Other Techniques”, το οποίο έλαβε χώρα στις 22-26 Μαΐου 2017, στη Βιέννη της Αυστρίας. Η παρουσίαση είχε ως τίτλο «An environmental friendly new attractant (BIODELEAR) for the mass trapping of Ceratitis capitata».

Περισσότερα: Το Life-Biodelear στο “Third FAO/IAEA International Conference on Area-Wide Management of Insect...

Το πρόγραμμα Life-Biodelear συμμετείχε στο European Pesticide Residues Workshop 2016, το οποίο έλαβε χώρα στις 24-27 Μαϊου 2016, στη Λεμεσό της Κύπρου. Η παρουσίαση είχε ως τίτλο «Addressing Med fly with an innovative and environment friendly attractant through an Integrated Pest Management Strategy».

Με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα έχει πραγματοποιηθεί δειγματοληψία και ανάλυση 300 δειγμάτων καρπών εσπεριδοειδών σύμφωνα με την οδηγία 91972/2003. Τα δείγματα αναλύθηκαν με μια πολύ-υπολειμματική αναλυτική μέθοδο ικανή για τον προσδιορισμό 334 δραστικών ουσιών και 18 ρυθμιστών ανάπτυξης. Με τις έως τώρα μετρήσεις έχει αποδοθεί το προφίλ των πειραματικών αγρών όσον αφορά τα υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών δράσεων.

Περισσότερα: Το Life-Biodelear στο European Pesticide Residues Workshop 2016

After-life plan

alterlifebanner

Σχετικά

Χρονοδιάγραμμα

Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2015  και ολοκληρώθηκε την 25η Οκτωβρίου 2019

Περισσότερα