Εισαγωγή

 


Το BIODELEAR αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης επιβλαβών εντόμων (IPMS) για μια αειφόρο γεωργική ανάπτυξη με τον έλεγχο της μύγας της Μεσογείου (Ceratitis capitata) απουσία των εντομοκτόνων, δηλαδή χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαζικής παγίδευσης με ένα νέο ελκυστικό που δεν είναι τοξικό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον ώστε να εφαρμόζεται σε εντατικά καλλιεργούμενες εκτάσεις της Μεσογείου.

 Συνέχιση ανάγνωσης


 

 

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE-BIODELEAR, η επιστημονική του ομάδα ταξίδεψε στην Κύπρο στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποίησε διήμερη ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση.

Την Δευτέρα, στις 15 Οκτωβρίου, η ερευνητική ομάδα του Life-Biodelear πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε και η κανονισμένη συνάντηση με μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος. Η ερευνητική ομάδα είχε την τιμή να μιλήσει με τον κ. Μαγγανάρη και τον κ. Σταυρινίδη, οι οποίοι επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών στην Κύπρο. Επίσης έγινε μια γενική συζήτηση για το πρόβλημα της μύγας της μεσογείου σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

lifemeeting1
lifemeeting1 lifemeeting1
lifemeeting2
lifemeeting2 lifemeeting2
lifemeeting3
lifemeeting3 lifemeeting3
lifemeeting4
lifemeeting4 lifemeeting4
lifemeeting5
lifemeeting5 lifemeeting5
lifemeeting6
lifemeeting6 lifemeeting6

Εταίροι

 

Με τη συμμετοχή του
οικονομικού οργάνου LIFE της  Ε.Ε 

δικαιούχος συντονιστής :

Πληροφορίες

Χρονοδιάγραμμα

Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσει πέντε έτη, μέχρι την 1η Ιουνίου του 2019.

Περισσότερα