Εισαγωγή

 


Το BIODELEAR αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης επιβλαβών εντόμων (IPMS) για μια αειφόρο γεωργική ανάπτυξη με τον έλεγχο της μύγας της Μεσογείου (Ceratitis capitata) απουσία των εντομοκτόνων, δηλαδή χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαζικής παγίδευσης με ένα νέο ελκυστικό που δεν είναι τοξικό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον ώστε να εφαρμόζεται σε εντατικά καλλιεργούμενες εκτάσεις της Μεσογείου.

 Συνέχιση ανάγνωσης


Η δουλειά του προγράμματος Life-Biodelear παρουσιάστηκε στις 3 Αυγούστου 2018 στην εβδομαδιαία εφημερίδα αγροτικής ανάπτυξης, Ύπαιθρος χώρα. Νωρίτερα, στις 25 Ιουλίου 2018 είχε προηγηθεί ανάρτηση του προγράμματος Life-Biodelear στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδα, ypaithros.gr.

ipaithros1

Στην εφημερίδα φιλοξενήθηκαν και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, δύο παραγωγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Life-Biodelear. Επισήμαναν την μείωση του ποσοστού προσβολής της μύγας της Μεσογείου στις καλλιέργειες τους μετά την χρήση του ελκυστικού Biodelear.
Τα οφέλη της χρήσης του ελκυστικού Biodelear επισήμανε και ο επικεφαλής του προγράμματος Δρ. Βασίλης Μαυραγάννης.

http://www.ypaithros.gr/life-biodelear-kainotomia-mygas-mesogeiou/

ypaithros2

 

Εταίροι

 

Με τη συμμετοχή του
οικονομικού οργάνου LIFE της  Ε.Ε 

δικαιούχος συντονιστής :

Πληροφορίες

Χρονοδιάγραμμα

Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσει πέντε έτη, μέχρι την 1η Ιουνίου του 2019.

Περισσότερα