Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE-BIODELEAR, η επιστημονική ομάδα ταξίδεψε στη Χίο στις 7-9 Οκτωβρίου 2019 και πραγματοποίησε επισκέψεις και εκδήλωση για το κλείσιμο του έργου LIFE-Biodelear.
Η εκδήλωση για το κλείσιμο του προγράμματος LIFE-Biodelear, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χανδρής στη πόλη της Χίου. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με σκοπό της προβολής των τελικών αποτελεσμάτων του έργου μετά την ολοκλήρωση του έργου. Στην εκδήλωση η επιστημονική ομάδα παρουσίασε τα τελικά αποτελέσματα με το κάθε φορέα να αναλύει το δικό του κομμάτι!
Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι αγρότες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και οι περισσότεροι συνεργάτες του έργου. Σε όλους δόθηκε αναμνηστικό κουτί με όλο το ενημερωτικό και προωθητικό υλικό του προγράμματος ( καπέλο, τσάντα , στυλό κτλ.). Το κουτί περιλάμβανε και έντυπα τα οποία δημιούργησαν:
- Ο καθηγητής, Νικόλαος Παπαδόπουλος, μαζί με την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιούργησαν μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της μύγας της Μεσογείου προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε παραγωγού, η οποία παραδόθηκε σε κάθε αγρότη που συμμετείχε στην πιλοτική δοκιμή της μαζικής παγίδευσης με το καινοτόμο ελκυστικό Βιοδέλεαρ (Biodelear).
- Ο καθηγητής, Νικόλαος Κουλούσης, μαζί με την ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σκοπό να καθοδηγήσουν και να ενημερώσουν τους αγρότες για τη χρήση της παγίδας McPhail και της παγίδας Jackson για την παρακολούθηση της μύγας της Μεσογείου. Επίσης, δημιουργήθηκε ξεχωριστό έντυπο με σκοπό να δίνει οδηγίες στους αγρότες για το πως πραγματοποιείται η μαζική παγίδευση με το ελκυστικό Biodelear με παγίδα τύπου McPhail για την βιολογική καταπολέμηση της μύγας της Μεσογείου.