Η τέταρτη επίσκεψη της εξωτερικής ομάδας παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρόγραμμα Life-Biodelear πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018. Η επίσκεψη έλαβε χώρο στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Εδαφολογίας Αθηνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στην επίσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι εταίροι του προγράμματος Life- Biodelear από του συμμετέχοντες ερευνητικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εταίροι του προγράμματος παρουσίασαν την πρόοδο των δράσεων του προγράμματος και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τα μελλοντικά παραδοτέα του έργου, εστιάζοντας στις εκκρεμότητες που έχουν μείνει έως την ολοκλήρωση του έργου στις 31 Μαΐου 2019.

Περισσότερα: 4η Επίσκεψη της εξωτερικής ομάδας παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρόγραμμα Life-...

Η επιστημονική του ομάδα του έργου LIFE-BIODELEAR, ταξίδεψε στην Κύπρο στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποίησε διήμερη ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση.

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου- ΤΕΠΑΚ (Αμφιθέατρο 1, Κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος) στη Λεμεσό ενημερωτική εκδήλωση στις 18.00. Η εσπερίδα είχε τίτλο “Καταπολέμηση της μύγας της Μεσογείου με τη μέθοδο της μαζικής παγίδευσης και τη χρήση του ελκυστικού Biodelear”.

Περισσότερα: Ενημερωτική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

 

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE-BIODELEAR, η επιστημονική του ομάδα ταξίδεψε στην Κύπρο στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποίησε διήμερη ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση.

Την Δευτέρα, στις 15 Οκτωβρίου, η ερευνητική ομάδα του Life-Biodelear πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε και η κανονισμένη συνάντηση με μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος. Η ερευνητική ομάδα είχε την τιμή να μιλήσει με τον κ. Μαγγανάρη και τον κ. Σταυρινίδη, οι οποίοι επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών στην Κύπρο. Επίσης έγινε μια γενική συζήτηση για το πρόβλημα της μύγας της μεσογείου σε παγκόσμιο επίπεδο.

lifemeeting1
lifemeeting1 lifemeeting1
lifemeeting2
lifemeeting2 lifemeeting2
lifemeeting3
lifemeeting3 lifemeeting3
lifemeeting4
lifemeeting4 lifemeeting4
lifemeeting5
lifemeeting5 lifemeeting5
lifemeeting6
lifemeeting6 lifemeeting6

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE-BIODELEAR, η επιστημονική του ομάδα ταξίδεψε στην Κύπρο στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποίησε διήμερη ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 (δεύτερη ημέρα του ταξιδιού) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μεγαλύτερο αγρόκτημα εσπεριδοειδών στην Κύπρο, στην περιοχή Ακρωτήρι, έκτασης 5000 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη έγινε στην εταιρία Red Seal Quality, η οποία ιδρύθηκε το 1993, και είναι η μεγαλύτερη εταιρία στη Κύπρο σε καλλιέργεια, παραγωγή, συσκευασία και εμπορία εσπεριδοειδών. Στο αγρόκτημα καλλιεργούνται πολλά είδη εσπεριδοειδών, όπως τα Grapefruits (κυριότερες ποικιλίες τα Marsh Seedless, Star Ruby), Πορτοκάλια (ποικ. Βαλένθια, Πάουελ Ναβέλ, Lane Late, Navelina, Chislett), Μανταρίνια (ποικ. Mandora, Nova, Clemenules, Orogrande). Ο ετήσιος όγκος των προϊόντων υπερβαίνει τους 13000 τόνους

Περισσότερα: Επίσκεψη στο μεγαλύτερο αγρόκτημα εσπεριδοειδών στην Κύπρο

Στο πλαίσιο της διάχυσης πληροφοριών του προγράμματος Life-Biodelear, η ερευνητική ομάδα προχώρησε στη δημιουργία προωθητικού υλικού (καπέλο, πάνινη τσάντα, μπλοκ σημειώσεων και στυλό).

image00001
image00001 image00001
image00002
image00002 image00002
image00003
image00003 image00003
image00004
image00004 image00004
image00005
image00005 image00005
image00006
image00006 image00006
image00007
image00007 image00007
image00008
image00008 image00008

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον καθηγητή Γεωργική Εντομολογίας Νικόλαο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης της μύγας της Μεσογείου, ολοκλήρωσε τον εντοπισμό και την γεωγραφική αποτύπωση σε θεματικούς χάρτες των εναλλακτικών ξενιστών του εντόμου, που βρίσκονται τόσο εντός των πειραματικών οπωρώνων όσο και πλησίον των ορίων αυτών. Οι συγκεκριμένοι γεωγραφικοί χάρτες χρησιμοποιούνται ήδη στην εφαρμογή της ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης του εντόμου με τη μέθοδο της μαζικής παγίδευσης σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα: Πρόοδος δράσεων του προγράμματος Life-Biodelear

To έργο LIFE-BIODELEAR συμμετείχε στο 10th International Symposium of Fruit Files of Economic Importance το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tapachula του Μεξικού στις 23-27 Απριλίου 2018 http://www.10isffei.org

Στόχοι τον συγκεκριμένων συνεδρίων είναι η συγκένρτωση επιστημόνων, ερευνητών και φορέων που εμπλέκονται σε υπηρεσίες φυτοπροστασίας και σε φυτοϋγειονομικά επιχειρησιακά προγράμματα προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις, τις τεχνολογίες και τις εμπειρίες τους σχετικά με τις μύγες των φρούτων.
Οι κύριου επιστημονικοί τομείς που καλύφθηκαν ήταν:

Περισσότερα: To LIFΕ-BIODELEAR ταξίδεψε στο Μεξικό για το 10th International Symposium of Fruit Files of...

Το Life- Biodelear για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προβλήθηκε στην «64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαίου του 2018.
Στο περίπτερο του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, το οποίο συμμετείχε ως εκθέτης στην έκθεση, αναρτήθηκαν και παρουσιάστηκαν posters του Life-Biodelear. Επίσης μοιράστηκαν και ενημερωτικά έντυπα για το έργο του στους επισκέπτες τηw έκθεσης.

Περισσότερα: Life- Biodelear στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου LIFE Biodelear στο IOBC/WPRS Meeting on Citrus Pests, Diseases and Weeds στη Βαλένθια της Ισπανίας, οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου ο καθηγητής κος Παπαδόπουλος Νικόλαος και η Δρ Ελευθερία Μπεμπέλου παρουσίασαν το έργο και τους στόχους του σε ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όπως η εταιρεία Grupo Tragsa – SEPI.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου LIFE Biodelear στο IOBC/WPRS Meeting on Citrus Pests, Diseases and Weeds στη Βαλένθια της Ισπανίας, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας καθηγητής κος Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ερευνητικό κέντρο Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA) και να παρουσιάσει το έργο LIFE Biodelear στους επιστήμονές του.

 

After-life plan

alterlifebanner